Tilstedeværelse på trening og i kamp

På treningsfeltet forkynner jeg så ofte som mulig viktigheten av høy grad av tilstedeværelse. Kort fortalt vil dette si å være fokusert, konsentrert, å leve seg inn i øvelsene og å alltid gjøre sitt beste. Har du et mål om å nå toppfotballen slik jeg hadde, er det å trene mye en forutsetning. Tilstedeværelse er med å avgjøre hvilket utbytte du får fra hver enkelt trening.

 

Jeg pleier å billedgjøre det med at du på hver trening kan få med deg 100 utviklingspoeng. Med lav grad av tilstedeværelse får du kanskje bare med deg 10 poeng, med høy grad av tilstedeværelse kanskje 90-100 poeng. Hvis målet ditt er å bli toppspiller hjelper det fint lite å trene hver dag hvis treningsutbyttet stadig vekk ligger i nedre del av skalaen.

 

Når jeg holder foredrag for unge fotballspillere om karrieren min får jeg alltid de to samme spørsmålene: Hva trente du på og hvor ofte trente du?

Fokuset er alltid det samme – treningsinnhold og treningsfrekvens. Det er for all del ingenting feil med dette fokuset, men man glemmer det tredje spørsmålet. Hvordan trente du? Det er her tilstedeværelsen i selve treningen kommer inn.

Tilstedeværelse og fokus i kamp for Burnley FC på Turf Moor

Christian Kalvenes; fokusert og målrettet i kamp på Turf Moor for Burnley FC

 

Du må gjøre det til en god vane å alltid være 100% tilstede i treningsarbeidet. Det vil tilføre stor verdi til alle treningstimene du legger ned. Dette er på mange måter det mest grunnleggende du selv kan gjøre for egen utvikling. Det er uavhengig hvilke fasiliteter, trenere og medspillere du har. Dette er kun opp til deg selv og har ingenting med hvor god du er. Det dreier seg kun om mentalitet og hvor god du vil bli.

 

Ta eierskap til egen utvikling og sørg for å få mest mulig ut av hver eneste trening!

Christian Kalvenes

Les om foredraget