Gode forberedelser til trening

I artikkelen om ”Tilstedeværelse” skrev jeg om viktigheten av å få mest mulig ut av hver eneste trening. Å gjøre sitt beste, å leve seg inn i alle øvelser og utføre dem som om det var kamp. Hvilken grad av tilstedeværelse du har gir store utslag på hvilket treningsutbytte du får.

Gode forberedelser til trening er en av premissgiverne for hvor god tilstedeværelse du klarer å ha. Har du spist for tett opptil økten og løper rundt med ”sting” på halve treningen? Har du ikke fått i deg nok væske, slik at beina er slapp? Har du hatt i deg feil kost før trening, slik at føttene føles energifattig og hodet lite fokusert? Har du sovet for tett opp til trening slik at kroppen ikke er våken og klar til å prestere? Når merker etter soveputen fortsatt er synlig på kinnet i garderoben før trening, er det mye som tyder på at du burde stått opp tidligere….

Hva, hvor mye og når du tar til deg mat og drikke, har stor betydning for hvor godt hodet og kropp er klar til trening. Ønsker du å gjøre ditt beste og få mest mulig ut av treningsøkten er du nødt til å ha et bevisst forhold til forberedelsene.

Christian Kalvenes på trening med Brann

Christian Kalvenes fokusert og konsentrert på trening for Brann

 

Min erfaring er at det er stor forskjell fra spiller til spiller på hva man foretrekker. Lær deg derfor å kjenne kroppen din! Lær deg hva du bør du spise og drikke i forkant av trening! Lær deg hvor mye og hvor lang tid før trening du bør spise! Lag forberedelser til trening som gjør at din kropp er best mulig forberedt!

Mine forberedelser til trening hjalp meg å få kroppen i prestasjonsmodus. Gjenkjenningsverdien på den faste rutinen gjorde at også hodet kom i prestasjonsmodus. Da det nærmet seg trening og forberedelsene begynte, ble fokuset automatisk rettet mot å bli mest mulig klar.

Dette hadde stor betydning for hvor stor tilstedeværelse jeg hadde på trening og hvilket treningsutbytte jeg fikk. Har du høye mål og er villig til å ta konsekvensene av dem, er gode forberedelser til trening noe av det første du bør få på plass.

Christian Kalvenes

 

Kontakt

Kontakt christian.kalvenes@kjuagutten.no hvis du ønsker foredraget «Fra Mulebanen til Wembley» for ditt idrettslag eller bedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *